Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
"Cudowne" parkowanie samochodow!
Author Message
miko 005
WIELUNIAK

Posted:     [ !!! ]

Myślę, że nie ma co wyżywać się na policji za to że jakiś, przepraszam [color=brown]debilny[/color] kierowca [color=brown]debilnie[/color] zaparkował. Pewnie gościu myśli że jak raz na jakiś czas wjedzie w centrum miasta to może sobie parkować jak [color=green]burak[/color].

Wieluń jest pod tym względem (parkowania) dosyć ciasnym miastem, dlatego nie ma sensu nawzajem utrudniać sobie życia.

A może …. Widzimy że jakiś [color=blue]bystry[/color] kierowca zaparkował tak że uprzykrza życie innym, zapiszmy markę auta, kolor, nr. rejestracyjny i wkleimy delikwenta np. tutaj. Jak nie mandatami, to może wstydem zmniejszymy ignorancję chamskich kierowców :!: :!: .

Collina
Przyjeżdża na zakupy

dobrze miko mówi.
ja bym dodał jeszcze jakiś miły liścik za wycieraczke, a jak delikwent przez nie pojawia się przez dłuższy czas, to spuścić mu powietrze z koła lub pozbawić lustrka np.
Gwarantuje, że drugi raz się 1000 razy zastanowi nim gdzieś zaparkuje

Jaro
Administrator
wielun.biz

[quote="Collina"]lub pozbawić lustrka [/quote]

To już wykroczenie, także nie proponowałbym takich praktyk...

Collina
Przyjeżdża na zakupy

parkowanie w miejscu niedozwolonym też jest wykroczeniem

Jaro
Administrator
wielun.biz

[quote="Collina"]parkowanie w miejscu niedozwolonym też jest wykroczeniem[/quote]

I od tego aby takie wykroczenia karać są odpowiednie organy :wink:

Archdevil
Administrator
pan piekła

[quote="miko 005"]zapiszmy markę auta, kolor, nr. rejestracyjny i wkleimy delikwenta np. tutaj. Jak nie mandatami, to może wstydem zmniejszymy ignorancję chamskich kierowców[/quote]
[b]miko 005[/b] - podoba mi się ten Twój pomysł.

[b]Collina[/b], co najwyżej manewr z kartką za wycieraczką byłby bezpieczny. Może jakiś schemacik z wierszykiem, który by tam wstawić? ;-)

Collina
Przyjeżdża na zakupy

rozumiem, że hasło "naucz się parkować #$%&R$^ jest zbyt delikatne?

Archdevil
Administrator
pan piekła

Delikatność to tu jak dla mnie nie ma znaczenia - po prostu wątpię, żeby owe hasło dotarło do takiego ćwieka.

Collina
Przyjeżdża na zakupy

to jak nie lusterko, to może chociaż przypadkowa "ryska"?
przecież było tak ciasno, że nie mogłem przejść lub przejechać bez, a to przypadek, że z kieszeni wystawał mi np. kluczyk
:D

glizda
Moderator
diablica

[quote="Archdevil"]Delikatność to tu jak dla mnie nie ma znaczenia - po prostu wątpię, żeby owe hasło dotarło do takiego ćwieka.[/quote]

Moim zdaniem nie dotrze! Ja miałam zdarzenia, w których właściciele samochodów byli na miejscu, ale byli tacy chamscy, ze mimo moich grzcznych prósb nie przesunęli swoich pojazdów!!!

zap
Dojeżdża PKSem
Pior

Czasami i paniom zdarzają się takie przypadki parkowania - raz przepychałem cinkusia pod pszczółką (brak czasu na czekanie na właścicielkę 8) ) udało się! do pomocy przyszedł ktoś przechodzący. Tak myślę że to była pani... fotelik dla dziecka, torebka, okularki w środku :) ciekawe czy się zdziwiła jak zobaczyła auto kawałek dalej? A może da jej to nauczkę żeby normalnie parkować :roll:

Collina
Przyjeżdża na zakupy

znając życie, pewno nawet nie zauważyła, że przesuneliście jej auto.
Ale uważam, że idiotyczne parkowanie bez wyobraźni nie zależy od płci...

miko 005
WIELUNIAK

Ja chyba naprawdę zacznę nosić ze sobą aparat foto, bo nigdy nie wiadomo kiedy się przyda.

Piętnujemy tu kierowców, którzy swym bezmyślnym parkowaniem utrudniają życie innym.
Dzisiaj spotkałem się właśnie z takim przypadkiem, a że sam zaproponowałem żeby takich gości wytykać palcami, właśnie chcę to uczynić.

Miejsce zdarzenia – [b]ul. Mickiewicza, przed ośrodkiem zdrowia ZDROWIE[/b]
Data – [b]7.02.2007 (środa) godzina 9.50[/b]
Samochód – [b]Citroen Berlingo [/b]
Kolor – [b]bordowy[/b]
Nr. rejestracyjny –[b] EWI 44JW[/b]

Jak staną, co prawda nie miałem aparatu ale poświęciłem troszkę czasu i postarałem się narysować ten fakt. Oceńcie sami. I może nie byłoby w tym nic aż takiego dziwnego, gdyby nie to że zaraz po przeciwnej stronie ośrodka jest parking dla pacjentów (na terenie Ośrodka Kształcenia Zawodowego).
Ów samochód stał tam całe 30min., samochody co prawda mieściły się w tym pozostawionym przesmyku, ale robić to musiały z naprawdę dużą ostrożnością żeby nie doprowadzić do otarcia pojazdów. A już dużym kunsztem musieli się popisać kierowcy wyjeżdżający z parkingu, między innymi ja sam.
Trzeba też zwrócić uwagę że w tym czasie sypał śnieg i warunki na drodze były naprawdę trudne.

Acha i facet nie wyglądał mi, przynajmniej zewnętrznie na buraka.

Zwracajmy na takie rzeczy uwagę ( na debilne parkowanie ), bo ich jest sporo.

Na razie to tyle, pewnie pomoże to tyle co, umarłemu …… ale może jednak.

Oto zaparkował.jpg
A co Wy, na takie zachowanie?
105 Time(s) 39.17 KB

glizda
Moderator
diablica

W ten sam sposób tydzień temu we wtorek na ul. Zielonej byl zaparkowany polonez. Zrobiły sie przez niego okropne korki,a był to w dodatku dzień targowy!!
Masakra doslownie!!Przejechać nie można bylo, gdyz z naprzeciwka wciąż samochody jechały!!
A oczywiście straży miejskiej jakos nie było widać :sad:

Marta
WIELUNIAK

To jest przykład "wygodnictwa". Nie chciało mu się iść z parkingu do ośrodka zdrowia, to stanął dokładnie przed osrodkiem, bo by podeszwy w butach mu się zdarły :]
Szkoda, że do ośrodka jeszcze nie wjechał.

hasta
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Mi tam się [b]miko 005[/b], Twój rysunek podoba :D

karcia

Niestety często spotykana sytuacja... Komuś się spieszy i parkuje jak chce, a potem kierowcy muszą się z tych wszystkich korowych słów pod jego adresem spowiadać. :P heh zrobił mały tor przeszkód. Nie ma to jak wyczucie przy parkowaniu. ajj coś takiego trzeba tępić :!: :wink:

Silvo
Mieszka pod Wieluniem
Wieluń rulez!

Zgadzam sie z tym ze rysunek jest sliczny a ten gosc co tak zaparkowal to pewnie mózgu z domu nie wziął!! Debil!

akirus

dodam coś od siebie -
parkowanie na ul 18 stycznia przy aptece. 5 metrów dalej jest parking a jakiś pajac staje na drodze albo lepiej jeszcze na wjeżdzie na posesję (taki duży dom z podwórkiem)

jakby nie poziom (bo chodnik jest tam wyżej) to by sobie jeden z drugim pod drzwi zajechali :twisted:

zwyczajna
WIELUNIAK

ja codziennie z dzieckiem z dzieckiem w wózku muszę iść 20 metrów po ulicy bo barany stawiają samochody na chodniku i idą sobie na zakupy(sklep Metalowiec na Reformackiej)

Novosilcow
Czytał o Wieluniu

Tak samo czasem ciężko przejechać jest ulicą Barycz :?

waldex

Rada jedna - terenówka albo bus z dobrym orurowaniem i jedna lekcja rysowania na "parkingu" i po sprawie :D

Lesiu
Wieluniaczek

kurcze na Szkolnej to też sie lubią poustawiać raz z jednej raz z drugiej strony, a co to stok narciarski żeby slalomem te blaszaki omijać :?: :evil:

Silvo
Mieszka pod Wieluniem
Wieluń rulez!

[b]edzia i odziu[/b], na reformackiej jak tylko zauwaze cos takiego to na pewno zareaguje, obiecuje!! [b]Novosilcow[/b], na ul. Barycz w ciągu dnia leci kilka mandatów, ale nie zawsze każdego da się złapać. Często są to osoby spoza naszego miasta. [b]Lesiu[/b], co do ulicy Szkolnej jak każdej innej na której widzicie samochód ktory jest zaparkowany tak ze utrudnia ruch to wystarczy jeden telefon... i po sprawie!

Lesiu
Wieluniaczek

[quote="Silvo"]Lesiu, co do ulicy Szkolnej jak każdej innej na której widzicie samochód ktory jest zaparkowany tak ze utrudnia ruch to wystarczy jeden telefon... i po sprawie![/quote]

[b]Silvo[/b], ale jeżeli tam przejeźdzam to nie w celu dzwonienia na Policje, że ktoś źle zaparkował :!:, nie mam czasu na takie sprawy, tylko mnie to wk..ia :evil: a po drugie nie jestem pewnie sam, więć niech inni dzwonią :D jak sie w ogóle dodzwonią ;)

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: