czy ktos wie cos wiecej na temat tureckiego kebaba ktory ma byc na ul. 18 stycznia, gdzies gdzie kiedys byla kwiaciarnia?? podobno juz szykuja pomieszczenie... ale kiedy bedzie otwarcie??
Na temat kebaba na 18. stycznia nie wiem nic. Wiem co nieco na temat dwóch innych kebabowni, które szykują się z otwarciem w dwóch zupełnie innych lokalizacjach w Wieluniu.
Będzie jak z pizzeriami 10 lat temu - jak nie było to nie było, a jak się ruszyło to w pół roku otworzyły się trzy
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-02-09, 13:01
To dobrze że jest ruch w interesie, ale czy jak na tak niewielką aglomerację to tych "jadłodajni" nie mamy zbyt dużo? Oczywiście życzę im wszystkim aby utrzymały się na rynku, jednak w dobie kiedy słyszy się o zwiększającym się bezrobociu i tym ... wszechobecnym kryzysie, to trochę podziwiam otwierających nowe punkty gastronomiczne.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
miko 005, dobrze prawisz Pęd do zakładania działalności i otwierania nie tylko lokali, ale też np sklepików, wynika w dużej mierze ze słabości lokalnego rynku pracy.
sandrahaha napisał/a:
jakby zrobili taki prawdziwy turecki kebab z baraniny to pewnie mialoby to ,,branie''.... bo w wieluniu nidzie tego nie ma... a to mega +
Zapytaj każdego kebabiarza co się sprzedaje najlepiej. Jest to poczciwy kurczak...
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-02-10, 07:18
Ferbik napisał/a:
red napisał/a:
Zapytaj każdego kebabiarza co się sprzedaje najlepiej
Tu chodzi o cenę. Wiadomo, że baran nigdy kurczaka cenowo nie przebije, więc leci się na przemiał, a nie smak.
cóż... Klient tego oczekuje to punkt gastronomiczny się dostosowuje...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2013-02-10, 09:01
Myślę, że w ciągu 2-3 tygodni otwarty zostanie nowy lokal gastronomiczny z kebabem. Mieścił się będzie w dawnym salonie Orange przy ul.Kopernika 33 ( skrzyżowanie ul.Wojska Polskiego z ul.Kopernika) Jego właściciel ma kilka takich lokali w Łodzi. Ponoć kebab rewelacje. Pożyjemy, zobaczymy
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
u nas w wln napewno najlepiej sprzedaje sie kurczak, lub wieprzowina bo innego nie ma. mnie bardzo przekonuje taka nowosc. teraz tylko czekac na otwarcie i zobaczymy czy smacznie maja pizze juz mi sie przejadly heheheh
Bywam dość często na Kebabie w jedym z Sopockich lokali prowadzonym przez turków do wyboru baranina, wieprzowina i kurczak. Jeśli chodzi o ceny to różnica 2-3 zł a zainteresowanie i tak największe jest kurczakiem
Więc myślę że tym bardziej w Wieluniu nic innego nie przejdzie i tu zgadzam się z Redem
Zawsze na początku plany są żeby stworzyć coś innego coś lepszego ale rzeczywistość właściciela szybko sprowadzi na ziemię
Oczywiście jestem na TAK i życzę powodzenia
Jadłem dzisiaj z tego lokalu kebaba.
funpage: https://www.facebook.com/...7859484?fref=ts
Wziąłem ostrego, bo kolega polecił. Nie polecam, jak nie ma pod ręką sporej ilości zimnego picia.
Upociłem się i wypiłem sporo i szczerze powiem, że ostrzejszego nigdy nie jadłem, co nie znaczy, że nie był pyszny. Jeden z lepszych kebabów, jakie miałem okazję spożywać. Polecam właśnie ostrego dla tych, którym wydaje się, że są twardzielami, bo papryczki chilli wyżerają tonami ze słoika. Miałem wrażenie, jakby komuś do mojego kebaba wpadła paczka pieprzu cayenne i papryczek chilli. Dla mięczaków za to z sosem czosnkowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum