Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Wulkanizacja, wymiana opon w SpaCar.eu
Author Message
dusiu
Przyjeżdża na zakupy
512 576 555

Posted:    Wulkanizacja, wymiana opon w SpaCar.eu [ !!! ]

Wulkanizacja i wymiana opon w Waszym ulubionym serwisie;)

Urządzenia nowe, wysokiej jakości.

Nowe opony taniej niż na portalach internetowych, poniżej jeden z przykładów.

Dayton 195/65r15 d210 - 177zł/sztuka

Zapraszam wszystkich obecnych i przyszłych klientów.

dżordz
Słyszał o Wieluniu

Posted:     [ !!! ]

jaka cena za letnie 185/55 R15 ?

dusiu
Przyjeżdża na zakupy
512 576 555

Od 150zł w górę

dawid
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Dusiu, a prostujecie też alufelgi?

dusiu
Przyjeżdża na zakupy
512 576 555

[quote="dawid"]Dusiu, a prostujecie też alufelgi?[/quote]

Dawid,

przykro mi ale nie.

ryszard
Słyszał o Wieluniu

Posted:    Re: Wulkanizacja, wymiana opon w SpaCar.eu [ !!! ]

[quote="dusiu"]Wulkanizacja i wymiana opon w Waszym ulubionym serwisie;)

Zapraszam wszystkich obecnych i przyszłych klientów.[/quote]
mówisz taniej http://www.ceneo.pl/Opony_letnie;szukaj-Dayton+195+65r15+d210

Administrator
Administrator

Dolicz sobie teraz wysyłkę tych opon.
Aby porównać ceny należy także znać indeks prędkości i nośności.

Dawid jeśli chodzi o prostowanie, malowanie, renowację, spawanie to polecam http://www.felgi-naprawa.pl Mają naprawdę świetne ceny w porównaniu z innymi znanymi firmami. Wysyłka też nie jest droga 2 felgi zapakowane w karton to koszt 20zł.

Mnie ostatnio prostowali, uzupełniali ranty, malowali proszkowo i jestem bardzo zadowolony:
[img]http://www.klinika-bmw.pl/foto/dray/felgi/04.jpg[/img]

red
Moderator

[quote="Administrator"]Dolicz sobie teraz wysyłkę tych opon. [/quote]I to, że zazwyczaj kupując u wulkanizatora stacjonarnego, założą ci opony za darmo lub za symboliczną opłatą.

dusiu
Przyjeżdża na zakupy
512 576 555

Posted:    Re: Wulkanizacja, wymiana opon w SpaCar.eu [ !!! ]

[quote="ryszard"][quote="dusiu"]Wulkanizacja i wymiana opon w Waszym ulubionym serwisie;)

Zapraszam wszystkich obecnych i przyszłych klientów.[/quote]
mówisz taniej http://www.ceneo.pl/Opony_letnie;szukaj-Dayton+195+65r15+d210[/quote]

Proszę zamówić i finalnie sprawdzić jaka będzie cena. Proszę także zwrócić uwagę na czas realizacji (3-4 dni). Sprzedający nie ma opon na stanie, dopiero po zakupie u nich przez klienta opony są ściągane na stan - zazwyczaj są kilka lub kilkanaście złotych droższe o czym bardzo czule i namiętnie informuje miła Pani w rozmowie telefonicznej, ale za to gwarantuje, że opony będą już na jutro jeśli tylko "Pan" lub "Pani" się zgodzi. I 80% ludzkości się zgadza no bo przecież to w sumie drożej tylko o 30-40zł na komplecie. Proszę także pomyśleć o reklamacji gdyby się okazało, że opona jest wadliwa.

Acree
Mieszka pod Wieluniem
Gendo Addict

A ile u was za zmiane kompletu opon na letnie? :)

dusiu
Przyjeżdża na zakupy
512 576 555

To zależy jaki rozmiar felgi, stalowa czy aluminiowa.

Przykładowo przełożenie opon na felgi od malucha 5zł/sztuka;) Cena wraz z wyważeniem.

Pzdr

Acree
Mieszka pod Wieluniem
Gendo Addict

15tki stalowe. 185 bodajze.

dusiu
Przyjeżdża na zakupy
512 576 555

[quote="Acree"]15tki stalowe. 185 bodajze.[/quote]

40zł/kpl

Pzdr

sash997
Słyszał o Wieluniu

drogo drogo macie :razz: wymiana w osobówce to koszt nie większy niź 30zł za komplet i nie ważne czy to stalowa 13" czy alu 17" :)

dusiu
Przyjeżdża na zakupy
512 576 555

[quote="sash997"]drogo drogo macie :razz: wymiana w osobówce to koszt nie większy niź 30zł za komplet i nie ważne czy to stalowa 13" czy alu 17" :)[/quote]

Bardzo chętnie sam wymienię opony na feldze 17 alu za 30zł za kpl;)
Podaj mi namiar tego serwisu;) Chętnie będę im zlecał wymiany alu 17.

Wszystko jest zależne od tego jaki sprzęt serwis posiada. Nie ma problemu kupić używaną wyważarkę za 2000zł i montażownice za podobną kwotę.

Tylko sam odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego ten sprzęt ktoś sprzedaje? Może ramię ma luz i uszkadza felgę a wyważarka już nie wyważa.

Za nowy sprzęt dobrej jakości z możliwością wymian opon runflat oraz o bardzo niskim profilu trzeba przynajmniej zapłacić 25.000zł.

Ferbik
Administrator

[b]sash997[/b], chyba mówisz o przełożeniu kół, a nie opon :) Ja za samo przełożenie z wyważeniem kół płacę 20zł.
Gdzie koszt odważników, jak koło jest dość zwichrowane?

red
Moderator

A ja za samo przełożenie KÓŁ bez wyważenia płacę 30 zł :razz:

sash997
Słyszał o Wieluniu

a ja za przełożenie opon z wyważeniem i wymianą kół płace 30zł , koszt ciężarków klejonych zazwyczaj nie przekracza 1zł na jedno koło, mieszkacie w mieście macie miejskie ceny :D

sash997
Słyszał o Wieluniu

[quote="dusiu"]Tylko sam odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego ten sprzęt ktoś sprzedaje?[/quote]
ponieważ warsztat splajtował po jednym sezonie a właściciele to głąby nie rozumiejące że dobry sprzęt nie zastąpi dobrego mechanika??
i za taki "używany" focus teco27 i stenhoj wzieli jeszcze 20tysi
namiarów Ci jeszcze nie moge podać bo trwa jeszcze legalizacja tej wulkanizacji także narazie tylko wybrani mogą tanio przekładać :D

red
Moderator

To wulkanizacja musi mieć jakąś legalizację?
W poprzednich autach zdarzało mi się przekładać koła samodzielnie. Teraz wolę jednak jak zrobi to fachowiec.

kezman
Dojeżdża PKSem
Rittmeister VW MS

[b]red[/b] ale do przełożenia kół (nie opon) potrzeba fachowca ? Czy po prostu lenistwo zwycięża ?

OgioN
Mieszka pod Wieluniem

Dlaczego zaraz lenistwo? Ja wcześniej sam przekładałem, lecz teraz jadę do fachowca. Niech obejrzy opony, czy dobre oraz czy nadal są dobrze wyważone. I niestety zawsze któreś trzeba ponownie wyważać.

red
Moderator

Ze dwa razy przekładałem opony w śniegu i błocie i powiem, że to średnia przyjemność. Wolę zapłacić dwa razy w roku parę zł i mieć temat z głowy. A przy okazji pewność, że jadąc 150 km/h nie odjedzie mi koło, że koło nigdzie nie bije i że wszystko jest ok.
Wulkanizator też człowiek i musi z czegoś żyć.

gtrzec
Dojeżdża PKSem
tel. 662 112 473

Przyznam szczerze, że ten wątek przekonuje mnie by skorzystać z oferty.
Rok w rok "fachowcy" coś spieprzyli przy przekładaniu kół. Raz założyli asymetryczne opony na odwrót, a innym razem wyjechałem z ciśnieniem 1,6-1,7 przy zalecanym 2,2. Gdyby nie czujniki ciśnienia w kołach i świecący się SERWIS pewnie bym miesiąc czasu jeździł na zbyt niskim (biorąc pod uwagę spadającą temperaturę zimą to po miesiącu miałbym max. 1,5).
Okazuje się, że jadąc do serwisu trzeba patrzeć wszystkim na ręce, a po powrocie do domu jeszcze wszystko skontrolować. Po akcji, gdy coś mi zaczęło trzaskać w samochodzie i śruby w kołach odpadły po jednym obrocie postanowiłem kupić klucz dynamometryczny i sprawdzać sobie wszystko sam.
Każdego roku gdzieś indziej zmieniam koła, bo każdy w Krzepicach robi "na sztukę" i żeruje na tym, że większość ludzi nie ma zielonego pojęcia. Gdybyście byli trochę bliżej... Ale jestem przekonany, że jeśli postawicie na jakość, a nie ilość to klientów nie będzie brakowało. Jeśli znajdę wolną chwilę to z chęcią z Was skorzystam.

stanmarc
Mieszka pod Wieluniem

[quote="gtrzec"] postanowiłem kupić klucz dynamometryczny i sprawdzać sobie wszystko sam. [/quote]

Właśnie, w mało którym serwisie w Wieluniu i okolicach sprawdzają dokręcenie śrub/nakrętek kół kluczem dynamometrycznym. Zazwyczaj tylko dokręcają na maxa kluczem pneumatycznym lub zwykłym kluczem nasadowym. Skutkuje to często zerwaniem gwintu w śrubie/nakrętce koła.

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: