Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-09-08, 16:20
Gregg Sparrow napisał/a:
Napisałem, że jest faszystą... i nigdzie nie było odniesienia że na podstawie tego artykułu.
fakt, to moja nadinterpretacja- zapewne z powodu umieszczenia wpisu bezpośrednio pod tym felietonem.
Ale to tym bardziej ciekawe, aby o osobie która wolność jednostki stawia jako najwyższą wartość pisać że jest faszystą...
Gregg Sparrow, nie mam osoby niepełnosprawnej w rodzinie. Natomiast mam w kręgu swoich znajomych. I wiem że poczuły się urażone, bo rozmawialiśmy o tym i doskonale to rozumiem. Wiem też jak trudne jest życie osoby niepełnosprawnej w Polsce.
Ale to że ktokolwiek poczuł się obrażony nie czyni z autora felietonu faszysty. Jakkolwiek mocno byś tego pragnął. Nie przeszkadza mi opinia Morgotha, o tym że to debilizm a nie faszyzm. Ale nadużywanie słowa faszyzm jest wg mnie nie na miejscu.
Myślę że to z mojej strony tyle w tym wątku.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 109 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Strugi City
Wysłany: 2012-09-10, 17:46
Wracając do tematu - koniec Igrzysk. Polacy mają na koncie 36 medali, w tym 14 złotych, 13 srebrnych i 9 brązowych. Bodajże kilka rekordów świata. 9 miejsca w klasyfikacji ogólnej. Chyba dobrze się spisali?
Dziś w rozmowie z minister Muchą usłyszałem informację, jakiej szukałem w necie.
Mianowicie na paraolimpiadzie jest rozdawanych 3 razy więcej kompletów medali aniżeli na olimpiadzie. Co nie umniejsza sukcesu polskich paraolimpijczyków, aczkolwiek każe spojrzeć z lekkim dystansem na nasz dorobek.
Znalazłam info kt. szukałam, niestety paraolimpijczycy dostaną mniej za medale. Informacja jest nawet na pudelku
Wspomnieli również o JKM.
http://www.pudelek.pl/art...ow_porownajcie/
_________________ “The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid.” - Jane Austen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum