|
Polecane artykuly spozywcze i nie tylko |
| Author |
Message |
ourson
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="red"]Podobno jest to najlepsza rzecz do smażenia, chociaż zdania są podzielone. [/quote]
w jakim sensie zdania są podzielone? |
|
|
|
|
Bethi
Wieluniaczek Festina lente

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Też mogę stwierdzić, że masełko jest super do smażenia, zwłaszcza, gdy ktoś jest na diecie :) Pieczone mięsko jest miękkie i delikatne, nie suche jak po smażeniu na zwykłym oleju rzepakowym (który jest idealny do frytek, jak jest dobrze rozgrzany). A poza tym ma ładny aromat, jak się rozgrzewa.
Jak już olej do smażenia,to słonecznikowy. |
|
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote]w jakim sensie zdania są podzielone?[/quote]Gdzieś słyszałem opinię, że masło klarowane najlepiej zrobić samemu ze zwykłego masła, zamiast zastosować produkt przemysłowy.
Najzdrowszy do smażenia jest właśnie olej rzepakowy. |
|
|
|
|
wln4life
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Dobre do zrobienia masła klarowanego jest ... wieluńskie masło w kostce, do usunięcia jest tylko kożuch białkowy z wierzchu, żadnych lewych tłuszczów, osadów. Duży plus tego masła jak się oczywiście je dobrze zrobi to że się nie psuje i można je trzymać w temperaturze pokojowej. Do smażenia zgodzę się najzdrowszy jest olej rzepakowy, słonecznikowy i oliwa z drugiego tłoczenia. Do sałatek olej z pestek winogron, oliwa z 1 tłoczenia, lniany. Do smażenia żeby nie zmieniała smaku potrawa masło klarowane lub smalec. |
|
|
|
|
|
|