|
"Idiotyzm 2009" ankieta |
| Wytypuj to, co według Ciebie było złe, czyli "Idiotyzm 2009 roku" |
| Dwuetapowy sposób remontowania dróg przez Zarząd Dróg Miejskich i Gminnych; |
|
3% |
[ 13 ] |
| Organizacja remontów w Wieluniu poprzedzające Centralne Obchody 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej; |
|
9% |
[ 37 ] |
| Zmarnowanie 300 tys. złotych przez Gminę Wieluń na zakup działki pod schronisko dla psów oraz zły nadzór nad obecnym schroniskiem; |
|
10% |
[ 41 ] |
| Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy; |
|
17% |
[ 70 ] |
| Tempo wymiany sygnalizacji świetlnych (około 13 miesięcy); |
|
5% |
[ 21 ] |
| Znaki na ścieżce rowerowej do Rudy; |
|
5% |
[ 22 ] |
| Prawie najgorsze w Polsce pozyskanie funduszy unijnych, przez panujących w wieluńskim Urzędzie Miasta; |
|
14% |
[ 58 ] |
| Oznakowanie poziome na skrzyżowaniu ul. Popiełuszki z wyjazdem z dworca PKS i Kauflanda; |
|
5% |
[ 23 ] |
| Zamknięcie dworca PKP w Dąbrowie; |
|
3% |
[ 12 ] |
| Wyłączenie przez Telewizję Kablową z dniem 1 stycznia popularnych kanałów HBO, HBO2; |
|
8% |
[ 32 ] |
| Nieudolna próba zmian na tablicy pomnika, na Nowym Rynku, upamiętniającego pomordowanych nauczycieli; |
|
2% |
[ 10 ] |
| Brak jakiejkolwiek reakcji na niszczenie budynków cukrowni i "Amerykanki"; |
|
9% |
[ 37 ] |
| Rozgrywki polityczne na szczeblu samorządowym tworzone poprzez pryzmat ogólnokrajowych partii politycznych; |
|
5% |
[ 20 ] |
|
| Voted : 146 |
| Total Votes: 396 |
|
|
|
| Author |
Message |
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted: "Idiotyzm 2009" ankieta
|
[ !!! ]
|
|
[color=blue][b][size=18]No to przyszła pora na oddawanie głosów[/size][/b][/color] ;) .
[b]Kilka zasad;[/b]
- Czas na oddawanie głosów; [b]31.01.2010 (niedziela) do godziny 12.00[/b]
- [color=darkblue]Możemy oddać głosy na maksimum trzy nominacje[/color]
- Wyniki będą ukryte do dnia zakończenia głosowania
- [color=darkblue]Tutaj, możemy pokusić się o luźną dyskusję na temat nominowanych zagadnień ( oczywiście, zachowując odpowiedni ton wypowiedzi ;) )[/color]
[b]Gdy nie wiecie na co oddać swój głos,[/b] [URL=http://www.wielun.biz/viewtopic.php?t=8770&postdays=0&postorder=asc&start=0]TUTAJ[/URL] [b]będziecie mogli przeczytać krótkie charakterystyki nominowanych zagadnień[/b] ;)
[color=indigo][b]Jeśli już oddaliście głosy na "Idiotyzm 2009" to teraz przejdźcie na stronę [URL=http://www.wielun.biz/viewtopic.php?p=116345#116345]"Pozytyw 2009"[/URL] i też zagłosujcie ( takie same zasady ;) )[/b]
[/color]
[color=green][b][size=18]Niech wygra najlepszy[/size] [/b] [/color] :!: :!: :!: |
|
|
|
|
maniekl
Przyjeżdża na zakupy Dopiero zaczynam

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Również głosy oddane :grin:
Brawo [b]miko 005[/b], za przejrzystą i czytelną organizację głosowań. |
|
|
|
|
Jaro
Administrator wielun.biz

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Moje nominacje do Idiotyzmu 2009:
[quote]1. Dwuetapowy sposób remontowania dróg przez Zarząd Dróg Miejskich i Gminnych
2. Zamknięcie dworca PKP w Dąbrowie
3. Wyłączenie przez Telewizję Kablową z dniem 1 stycznia popularnych kanałów HBO, HBO2[/quote] |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| ;) :P Chciałem tylko przypomnieć zapominalskim, że pozostały już tylko dwa tygodnie do rozstrzygnięcia forumowego plebiscytu na [b]"Idiotyzm"[/b] i [b]"Pozytyw"[/b] roku 2009. Dlatego jeśli jeszcze ktoś nie oddał swych głosów ( a takich spóźnialskich mamy jeszcze ok 2198 :D ), to uprasza się o uczynienie tego :D . |
|
|
|
|
Administrator
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| W poniedziałek zrobimy ogłoszenie na głównej stronie, oraz roześlemy maila z prośbą o oddanie głosów. |
|
|
|
|
FIDELO
Przejeżdżał przez Wieluń CCC

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:
1. Prezes ZUGiL-u Rafał Rost i Grupa Kapitałowa GWARANT za zwalnianie ludzi i bardzu sumienne doprowadzanie do upadłości największej firmy w Wieluniu |
|
|
|
|
alef
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="FIDELO"]Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:
1. Prezes ZUGiL-u Rafał Rost i Grupa Kapitałowa GWARANT za zwalnianie ludzi i bardzu sumienne doprowadzanie do upadłości największej firmy w Wieluniu[/quote]
Dopisuję się pod tą nominacją, pan RR ze swojej pracy uczynił sztukę (doprowadzania do upadłości) |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="FIDELO"]Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:[/quote]
No niestety „przespałeś” czas nominacji :P , a szkoda bo pewnie ta, miałaby szansę na ścisłą czołówkę w „Idiotyzmie” :? . |
|
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]miko 005[/b], nie jesteśmy biurokratami chyba, prawda? Czynnik ludzki powinien być przodującym czynnikiem w wielu dziedzinach życia, a jednak nie jest. Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić? :) |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić? :) [/quote]
Po dłuższej analizie faktów, dochodzę do wniosku że jednak nie zamieszczę tej nominacji w samym głosowaniu.
Dlaczego? Po pierwsze, jakby na to nie spojrzeć, jest to już firma (ZUGiL) w rękach prywatnych. A jak powszechnie wiadomo mamy demokrację i skoro tak właściciele chcą zrobić, to mają do tego prawo. Jest to rzecz naganna, to fakt, ale jest to też decyzja właściciela, podjęta w czasach …… swobody :razz:
Po drugie, ZUGiL, jeszcze „żyje”, ledwo, ledwo, ale jednak. A o samej upadłości zakładu nic pewnego nie słychać ( oprócz plotek ;) ).
Powiem tak, osobiście tego nie zrobię ( nie wstawię tej nominacji ), bo nie chcę być posądzony o brak szacunku do demokracji :) , ale jeśli administracja uważa, że nie ma ku temu żadnych przesłanek, niech to uczyni. Zresztą, chyba nawet nie mam takiej technicznej możliwości, chyba :?: :P |
| |
|
|
|
|
dawid
W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Wezcie pod uwage fakt, że niektóre osoby oddały juz swoje głosy i tak naprawde wyniki tego plebiscytu byłby w/g mnie nieobiektywne |
|
|
|
|
alef
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="miko 005"][quote="Ferbik"]Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić? :) [/quote]
Po dłuższej analizie faktów, dochodzę do wniosku że jednak nie zamieszczę tej nominacji w samym głosowaniu.
Dlaczego? Po pierwsze, jakby na to nie spojrzeć, jest to już firma (ZUGiL) w rękach prywatnych. A jak powszechnie wiadomo mamy demokrację i skoro tak właściciele chcą zrobić, to mają do tego prawo. Jest to rzecz naganna, to fakt, ale jest to też decyzja właściciela, podjęta w czasach …… swobody :razz:
Po drugie, ZUGiL, jeszcze „żyje”, ledwo, ledwo, ale jednak. A o samej upadłości zakładu nic pewnego nie słychać ( oprócz plotek ;) ).
Powiem tak, osobiście tego nie zrobię ( nie wstawię tej nominacji ), bo nie chcę być posądzony o brak szacunku do demokracji :) , ale jeśli administracja uważa, że nie ma ku temu żadnych przesłanek, niech to uczyni. Zresztą, chyba nawet nie mam takiej technicznej możliwości, chyba :?: :P[/quote]
Powyższe dotyczy również cukrowni i amerykanki, firm całkowicie prywatnych a jednak temat ich poddano pod głosowanie. W wypadku pana RR temat dotyczy nie ZUGiL-u a jego wybitnych talentów menedżerskich. Optuję więc dalej za umieszczeniem pana RR na liście. |
|
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| W sumie dawid ma rację. Ankieta byłaby nieobiektywna w tym momencie. Czas na składanie nominacji zresztą był dość długi, także wycofuję moją prośbę :) |
|
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]W sumie dawid ma rację. Ankieta byłaby nieobiektywna w tym momencie. Czas na składanie nominacji zresztą był dość długi, także wycofuję moją prośbę [/quote]
Ja się pod tym pdpisuję - nie chodzi o to, że ZUGiL jest w rękach prywatnych (o tym możnaby było dyskutować gdyby nominacja była zgłoszona w terminie), ale o to, że termin do zgłaszania nominacji minął i moim zdaniem nie należy już przy tym grzebać. |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="alef"]Powyższe dotyczy również cukrowni i amerykanki, firm całkowicie prywatnych a jednak temat ich poddano pod głosowanie. [/quote]
[b]alef[/b], jeśli dobrze przyjrzysz się tej nominacji, to dostrzeżesz istotną różnicę pomiędzy nią, a Twoją (spóźnioną zresztą ;) ) propozycją.
[quote][b]Brak jakiejkolwiek reakcji na niszczenie budynków cukrowni i "Amerykanki";[/b][/quote]
Tutaj nie ma mowy o samym działaniu właścicieli tych obiektów, a krytykowana jest bierna postawa władz miasta ( tak ja to odczytuję ), w stosunku do tych zabudowań. Chociaż szczerze mówiąc, to co mają zrobić włodarze miasta? Jeśli już, to można tylko mieć do Nich pretensje, o samą sprzedaż tego majątku, ale to już inna para kaloszy. |
|
|
|
|
esc
Słyszał o Wieluniu esc

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| co do Pana RR zaloze sie ze wygralby ta nominacje! tyle ludzi stracilo juz prace przez jego 'ulepszenia' ze nic tylko zalamac sie mozna! mialo juz nie byc zwolnien a planowane sa kolejne (100 os. do marca) ... szkoda tylko ze nic nie mozna z tym zrobic:( ale to pewnie temat na oddzielne forum.. :( |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b][size=18]FINAŁ[/size][/b] :!: :!: :!:
I tak oto, dzięki nieocenionej społeczności formowej [b]Wieluń biz[/b] i jej zaangażowaniu, druga edycja [b]„Idiotyzmu roku”[/b] dobiegła końca.
Zanim powiemy coś o samych wynikach, chcę przedstawić statystyki, bo te są lepsze od ubiegłorocznych :) . [b]134[/b] osoby biorące udział w głosowaniu i [b]302 [/b]oddane głosy, to bilans z tamtego roku. W tym, udział wzięło [b]146[/b] osób, i oddano [b]396[/b] głosów :D :D :D .
Dziękuję wszystkim za rzetelne podejście do zagadnienia, a [b]administracji[/b] za rzeczową pomoc w sprawnym przeprowadzeniu tego „plebiscytu” :) .
Mam nadzieję że już w grudniu następna edycja, i znowu będzie można liczyć na formową brać, prawda? ;) .
[b]A teraz już meritum sprawy. [/b]
[color=darkblue][b][u]Zwycięzcą edycji „Idiotyzm 2009” zostało wydarzenie:[/u][/b] [/color]
[color=brown][b][size=18]Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy[/size][/b][/color] - głosów oddanych - [b]70 [/b]
[b]Drugie miejsce:[/b]
[color=darkblue][b]Prawie najgorsze w Polsce pozyskanie funduszy unijnych, przez panujących w wieluńskim Urzędzie Miasta[/b][/color] - głosów oddanych -[b] 58 [/b]
[b]Trzecie miejsce:[/b]
[color=darkblue][b]Zmarnowanie 300 tys. złotych przez Gminę Wieluń na zakup działki pod schronisko dla psów oraz zły nadzór nad obecnym schroniskiem[/b] [/color] - głosów oddanych - [b]41[/b]
[color=brown][b]„Zwycięzcom” gratulujemy [/b][/color] :P :D :D
[b]PS.[/b] można wyrażać swoje opinie na temat wyników głosowania ;) .
[b]PS II[/b] wyniki [b]"Pozytyw 2009"[/b] [URL=http://www.wielun.biz/viewtopic.php?p=117175#117175]TUTAJ[/URL] |
|
|
|
|
maniekl
Przyjeżdża na zakupy Dopiero zaczynam

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]miko 005[/b], planujesz wysłać dyplomy :D :?: |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="maniekl"]miko 005, planujesz wysłać dyplomy :D :?: [/quote]
[quote]Zwycięzcą edycji „Idiotyzm 2009” zostało wydarzenie:
[b]Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy[/b][/quote]
Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem komu ten dyplom trzeba było by zadedykować i komu wręczyć :?: ;)
Ale jeśli ktoś ma ochotę, to proszę bardzo, można się pokusić o jakąś odpowiednią grafikę ;) . |
|
|
|
|
Stefan
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote][quote]Zwycięzcą edycji „Idiotyzm 2009” zostało wydarzenie:
Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy[/quote]
Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem komu ten dyplom trzeba było by zadedykować i komu wręczyć :?: ;)[/quote]
Największy wpływ na tą sprawę mają oczywiście: GDDKiA o/Łódź oraz Ministerstwo Infrastruktury - i to właśnie im należy się "dyplom". W dalszej kolejności nie zaszkodzi pogratulować p. Mieczysławowi Ł. (tutaj gratulacje można złożyć jesienią 2011 ;) ). |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Stefan"]Największy wpływ na tą sprawę mają oczywiście: GDDKiA o/Łódź oraz Ministerstwo Infrastruktury - i to właśnie im należy się "dyplom". W dalszej kolejności nie zaszkodzi pogratulować p. Mieczysławowi Ł. (tutaj gratulacje można złożyć jesienią 2011 ).[/quote]
W takim razie proponuję coś takiego ;) ( jeśli będzie inny projekt, bardziej pasujący do zaistniałej sytuacji, ten skasujemy :D )
dyplom dla zwycięzcy Idiotyzmu 2009.jpg
|
 |
| 161 Time(s) 58.41 KB |
|
|
|
|
|
hiszpan
Wieluniaczek KiKo

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A ja proponuje cos takiego :)
dyplom dla franka.jpg dyplom dla franka |
 |
| 139 Time(s) 50.58 KB |
dyplom dla mietka.jpg dyplom mietek |
 |
| 131 Time(s) 50.23 KB |
dyplom rady powiatu.jpg dyplom rada powiatu |
 |
| 125 Time(s) 49 KB |
dyplom rada miejska.jpg dyplom rada miejska |
 |
| 126 Time(s) 49.43 KB |
|
|
|
|
|
Chudyy
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="hiszpan"]A ja proponuje cos takiego :)[/quote]
Najlepsze są nazwy .jpg :P |
|
|
|
|
ourson
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| O ile jestem w stanie zrozumieć dyplomy dla pp. Widery i Łuczaka to nie za bardzo wiem jaki wpływ na budowę obwodnicy miałyby mieć Rady Powiatu i Gminy. Już raczej Starosta i Burmistrz. Teraz gra idzie raczej o lobbowanie na rzecz obwodnicy, a to raczej zadanie pojedynczych osób a nie ciał kolegialnych jak Rady... |
|
|
|
|
radny
Przejeżdżał przez Wieluń

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="ourson"]O ile jestem w stanie zrozumieć dyplomy dla pp. Widery i Łuczaka to nie za bardzo wiem jaki wpływ na budowę obwodnicy miałyby mieć Rady Powiatu i Gminy. Już raczej Starosta i Burmistrz. Teraz gra idzie raczej o lobbowanie na rzecz obwodnicy, a to raczej zadanie pojedynczych osób a nie ciał kolegialnych jak Rady...[/quote]
No właśnie. Obwodnica ma ułatwić życie mieszkańcom Wielunia. Tu „ZARZĄDEM” jest Burmistrz, który ma do pomocy ok. 70-80 pracowników Urzędu Miejskiego. Burmistrz reprezentuje gminę na zewnątrz. No i w końcu mieszkańcy gminy Wieluń płacą Burmistrzowi ok. 9500 PLN miesięcznie. |
|
|
|
|
|
|