Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
"Idiotyzm 2009" ankieta

Wytypuj to, co według Ciebie było złe, czyli "Idiotyzm 2009 roku"
Dwuetapowy sposób remontowania dróg przez Zarząd Dróg Miejskich i Gminnych;
3%
 3%  [ 13 ]
Organizacja remontów w Wieluniu poprzedzające Centralne Obchody 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej;
9%
 9%  [ 37 ]
Zmarnowanie 300 tys. złotych przez Gminę Wieluń na zakup działki pod schronisko dla psów oraz zły nadzór nad obecnym schroniskiem;
10%
 10%  [ 41 ]
Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy;
17%
 17%  [ 70 ]
Tempo wymiany sygnalizacji świetlnych (około 13 miesięcy);
5%
 5%  [ 21 ]
Znaki na ścieżce rowerowej do Rudy;
5%
 5%  [ 22 ]
Prawie najgorsze w Polsce pozyskanie funduszy unijnych, przez panujących w wieluńskim Urzędzie Miasta;
14%
 14%  [ 58 ]
Oznakowanie poziome na skrzyżowaniu ul. Popiełuszki z wyjazdem z dworca PKS i Kauflanda;
5%
 5%  [ 23 ]
Zamknięcie dworca PKP w Dąbrowie;
3%
 3%  [ 12 ]
Wyłączenie przez Telewizję Kablową z dniem 1 stycznia popularnych kanałów HBO, HBO2;
8%
 8%  [ 32 ]
Nieudolna próba zmian na tablicy pomnika, na Nowym Rynku, upamiętniającego pomordowanych nauczycieli;
2%
 2%  [ 10 ]
Brak jakiejkolwiek reakcji na niszczenie budynków cukrowni i "Amerykanki";
9%
 9%  [ 37 ]
Rozgrywki polityczne na szczeblu samorządowym tworzone poprzez pryzmat ogólnokrajowych partii politycznych;
5%
 5%  [ 20 ]
Voted : 146
Total Votes: 396

Author Message
miko 005
WIELUNIAK

Posted:    "Idiotyzm 2009" ankieta [ !!! ]

[color=blue][b][size=18]No to przyszła pora na oddawanie głosów[/size][/b][/color] ;) .

[b]Kilka zasad;[/b]
- Czas na oddawanie głosów; [b]31.01.2010 (niedziela) do godziny 12.00[/b]
- [color=darkblue]Możemy oddać głosy na maksimum trzy nominacje[/color]
- Wyniki będą ukryte do dnia zakończenia głosowania
- [color=darkblue]Tutaj, możemy pokusić się o luźną dyskusję na temat nominowanych zagadnień ( oczywiście, zachowując odpowiedni ton wypowiedzi ;) )[/color]

[b]Gdy nie wiecie na co oddać swój głos,[/b] [URL=http://www.wielun.biz/viewtopic.php?t=8770&postdays=0&postorder=asc&start=0]TUTAJ[/URL] [b]będziecie mogli przeczytać krótkie charakterystyki nominowanych zagadnień[/b] ;)

[color=indigo][b]Jeśli już oddaliście głosy na "Idiotyzm 2009" to teraz przejdźcie na stronę [URL=http://www.wielun.biz/viewtopic.php?p=116345#116345]"Pozytyw 2009"[/URL] i też zagłosujcie ( takie same zasady ;) )[/b]
[/color]
[color=green][b][size=18]Niech wygra najlepszy[/size] [/b] [/color] :!: :!: :!:

maniekl
Przyjeżdża na zakupy
Dopiero zaczynam

Posted:     [ !!! ]

Również głosy oddane :grin:
Brawo [b]miko 005[/b], za przejrzystą i czytelną organizację głosowań.

Jaro
Administrator
wielun.biz

Moje nominacje do Idiotyzmu 2009:

[quote]1. Dwuetapowy sposób remontowania dróg przez Zarząd Dróg Miejskich i Gminnych

2. Zamknięcie dworca PKP w Dąbrowie

3. Wyłączenie przez Telewizję Kablową z dniem 1 stycznia popularnych kanałów HBO, HBO2[/quote]

miko 005
WIELUNIAK

;) :P Chciałem tylko przypomnieć zapominalskim, że pozostały już tylko dwa tygodnie do rozstrzygnięcia forumowego plebiscytu na [b]"Idiotyzm"[/b] i [b]"Pozytyw"[/b] roku 2009. Dlatego jeśli jeszcze ktoś nie oddał swych głosów ( a takich spóźnialskich mamy jeszcze ok 2198 :D ), to uprasza się o uczynienie tego :D .

Administrator
Administrator

W poniedziałek zrobimy ogłoszenie na głównej stronie, oraz roześlemy maila z prośbą o oddanie głosów.

FIDELO
Przejeżdżał przez Wieluń
CCC

Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:
1. Prezes ZUGiL-u Rafał Rost i Grupa Kapitałowa GWARANT za zwalnianie ludzi i bardzu sumienne doprowadzanie do upadłości największej firmy w Wieluniu

alef
Ma stragan na targu

[quote="FIDELO"]Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:
1. Prezes ZUGiL-u Rafał Rost i Grupa Kapitałowa GWARANT za zwalnianie ludzi i bardzu sumienne doprowadzanie do upadłości największej firmy w Wieluniu[/quote]

Dopisuję się pod tą nominacją, pan RR ze swojej pracy uczynił sztukę (doprowadzania do upadłości)

miko 005
WIELUNIAK

[quote="FIDELO"]Jeżeli jest to możliwe to chciałbym coś jeszcze dołożyć moją nominacje:[/quote]
No niestety „przespałeś” czas nominacji :P , a szkoda bo pewnie ta, miałaby szansę na ścisłą czołówkę w „Idiotyzmie” :? .

Ferbik
Administrator

[b]miko 005[/b], nie jesteśmy biurokratami chyba, prawda? Czynnik ludzki powinien być przodującym czynnikiem w wielu dziedzinach życia, a jednak nie jest. Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić? :)

miko 005
WIELUNIAK

[quote="Ferbik"]Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić? :) [/quote]
Po dłuższej analizie faktów, dochodzę do wniosku że jednak nie zamieszczę tej nominacji w samym głosowaniu.
Dlaczego? Po pierwsze, jakby na to nie spojrzeć, jest to już firma (ZUGiL) w rękach prywatnych. A jak powszechnie wiadomo mamy demokrację i skoro tak właściciele chcą zrobić, to mają do tego prawo. Jest to rzecz naganna, to fakt, ale jest to też decyzja właściciela, podjęta w czasach …… swobody :razz:
Po drugie, ZUGiL, jeszcze „żyje”, ledwo, ledwo, ale jednak. A o samej upadłości zakładu nic pewnego nie słychać ( oprócz plotek ;) ).

Powiem tak, osobiście tego nie zrobię ( nie wstawię tej nominacji ), bo nie chcę być posądzony o brak szacunku do demokracji :) , ale jeśli administracja uważa, że nie ma ku temu żadnych przesłanek, niech to uczyni. Zresztą, chyba nawet nie mam takiej technicznej możliwości, chyba :?: :P

dawid
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Wezcie pod uwage fakt, że niektóre osoby oddały juz swoje głosy i tak naprawde wyniki tego plebiscytu byłby w/g mnie nieobiektywne

alef
Ma stragan na targu

[quote="miko 005"][quote="Ferbik"]Może dasz radę jeszcze coś z tym zrobić? :) [/quote]
Po dłuższej analizie faktów, dochodzę do wniosku że jednak nie zamieszczę tej nominacji w samym głosowaniu.
Dlaczego? Po pierwsze, jakby na to nie spojrzeć, jest to już firma (ZUGiL) w rękach prywatnych. A jak powszechnie wiadomo mamy demokrację i skoro tak właściciele chcą zrobić, to mają do tego prawo. Jest to rzecz naganna, to fakt, ale jest to też decyzja właściciela, podjęta w czasach …… swobody :razz:
Po drugie, ZUGiL, jeszcze „żyje”, ledwo, ledwo, ale jednak. A o samej upadłości zakładu nic pewnego nie słychać ( oprócz plotek ;) ).

Powiem tak, osobiście tego nie zrobię ( nie wstawię tej nominacji ), bo nie chcę być posądzony o brak szacunku do demokracji :) , ale jeśli administracja uważa, że nie ma ku temu żadnych przesłanek, niech to uczyni. Zresztą, chyba nawet nie mam takiej technicznej możliwości, chyba :?: :P[/quote]

Powyższe dotyczy również cukrowni i amerykanki, firm całkowicie prywatnych a jednak temat ich poddano pod głosowanie. W wypadku pana RR temat dotyczy nie ZUGiL-u a jego wybitnych talentów menedżerskich. Optuję więc dalej za umieszczeniem pana RR na liście.

Ferbik
Administrator

W sumie dawid ma rację. Ankieta byłaby nieobiektywna w tym momencie. Czas na składanie nominacji zresztą był dość długi, także wycofuję moją prośbę :)

red
Moderator

[quote="Ferbik"]W sumie dawid ma rację. Ankieta byłaby nieobiektywna w tym momencie. Czas na składanie nominacji zresztą był dość długi, także wycofuję moją prośbę [/quote]
Ja się pod tym pdpisuję - nie chodzi o to, że ZUGiL jest w rękach prywatnych (o tym możnaby było dyskutować gdyby nominacja była zgłoszona w terminie), ale o to, że termin do zgłaszania nominacji minął i moim zdaniem nie należy już przy tym grzebać.

miko 005
WIELUNIAK

[quote="alef"]Powyższe dotyczy również cukrowni i amerykanki, firm całkowicie prywatnych a jednak temat ich poddano pod głosowanie. [/quote]
[b]alef[/b], jeśli dobrze przyjrzysz się tej nominacji, to dostrzeżesz istotną różnicę pomiędzy nią, a Twoją (spóźnioną zresztą ;) ) propozycją.
[quote][b]Brak jakiejkolwiek reakcji na niszczenie budynków cukrowni i "Amerykanki";[/b][/quote]
Tutaj nie ma mowy o samym działaniu właścicieli tych obiektów, a krytykowana jest bierna postawa władz miasta ( tak ja to odczytuję ), w stosunku do tych zabudowań. Chociaż szczerze mówiąc, to co mają zrobić włodarze miasta? Jeśli już, to można tylko mieć do Nich pretensje, o samą sprzedaż tego majątku, ale to już inna para kaloszy.

esc
Słyszał o Wieluniu
esc

co do Pana RR zaloze sie ze wygralby ta nominacje! tyle ludzi stracilo juz prace przez jego 'ulepszenia' ze nic tylko zalamac sie mozna! mialo juz nie byc zwolnien a planowane sa kolejne (100 os. do marca) ... szkoda tylko ze nic nie mozna z tym zrobic:( ale to pewnie temat na oddzielne forum.. :(

miko 005
WIELUNIAK

[b][size=18]FINAŁ[/size][/b] :!: :!: :!:

I tak oto, dzięki nieocenionej społeczności formowej [b]Wieluń biz[/b] i jej zaangażowaniu, druga edycja [b]„Idiotyzmu roku”[/b] dobiegła końca.

Zanim powiemy coś o samych wynikach, chcę przedstawić statystyki, bo te są lepsze od ubiegłorocznych :) . [b]134[/b] osoby biorące udział w głosowaniu i [b]302 [/b]oddane głosy, to bilans z tamtego roku. W tym, udział wzięło [b]146[/b] osób, i oddano [b]396[/b] głosów :D :D :D .
Dziękuję wszystkim za rzetelne podejście do zagadnienia, a [b]administracji[/b] za rzeczową pomoc w sprawnym przeprowadzeniu tego „plebiscytu” :) .
Mam nadzieję że już w grudniu następna edycja, i znowu będzie można liczyć na formową brać, prawda? ;) .

[b]A teraz już meritum sprawy. [/b]

[color=darkblue][b][u]Zwycięzcą edycji „Idiotyzm 2009” zostało wydarzenie:[/u][/b] [/color]

[color=brown][b][size=18]Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy[/size][/b][/color] - głosów oddanych - [b]70 [/b]

[b]Drugie miejsce:[/b]
[color=darkblue][b]Prawie najgorsze w Polsce pozyskanie funduszy unijnych, przez panujących w wieluńskim Urzędzie Miasta[/b][/color] - głosów oddanych -[b] 58 [/b]

[b]Trzecie miejsce:[/b]
[color=darkblue][b]Zmarnowanie 300 tys. złotych przez Gminę Wieluń na zakup działki pod schronisko dla psów oraz zły nadzór nad obecnym schroniskiem[/b] [/color] - głosów oddanych - [b]41[/b]

[color=brown][b]„Zwycięzcom” gratulujemy [/b][/color] :P :D :D

[b]PS.[/b] można wyrażać swoje opinie na temat wyników głosowania ;) .

[b]PS II[/b] wyniki [b]"Pozytyw 2009"[/b] [URL=http://www.wielun.biz/viewtopic.php?p=117175#117175]TUTAJ[/URL]

maniekl
Przyjeżdża na zakupy
Dopiero zaczynam

[b]miko 005[/b], planujesz wysłać dyplomy :D :?:

miko 005
WIELUNIAK

[quote="maniekl"]miko 005, planujesz wysłać dyplomy :D :?: [/quote]

[quote]Zwycięzcą edycji „Idiotyzm 2009” zostało wydarzenie:

[b]Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy[/b][/quote]

Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem komu ten dyplom trzeba było by zadedykować i komu wręczyć :?: ;)
Ale jeśli ktoś ma ochotę, to proszę bardzo, można się pokusić o jakąś odpowiednią grafikę ;) .

Stefan
Moderator

[quote][quote]Zwycięzcą edycji „Idiotyzm 2009” zostało wydarzenie:

Brak postępów w sprawie budowy wieluńskiej obwodnicy[/quote]

Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem komu ten dyplom trzeba było by zadedykować i komu wręczyć :?: ;)[/quote]

Największy wpływ na tą sprawę mają oczywiście: GDDKiA o/Łódź oraz Ministerstwo Infrastruktury - i to właśnie im należy się "dyplom". W dalszej kolejności nie zaszkodzi pogratulować p. Mieczysławowi Ł. (tutaj gratulacje można złożyć jesienią 2011 ;) ).

miko 005
WIELUNIAK

[quote="Stefan"]Największy wpływ na tą sprawę mają oczywiście: GDDKiA o/Łódź oraz Ministerstwo Infrastruktury - i to właśnie im należy się "dyplom". W dalszej kolejności nie zaszkodzi pogratulować p. Mieczysławowi Ł. (tutaj gratulacje można złożyć jesienią 2011 ).[/quote]
W takim razie proponuję coś takiego ;) ( jeśli będzie inny projekt, bardziej pasujący do zaistniałej sytuacji, ten skasujemy :D )

dyplom dla zwycięzcy Idiotyzmu 2009.jpg
161 Time(s) 58.41 KB

hiszpan
Wieluniaczek
KiKo

A ja proponuje cos takiego :)

dyplom dla franka.jpg
dyplom dla franka
139 Time(s) 50.58 KB

dyplom dla mietka.jpg
dyplom mietek
131 Time(s) 50.23 KB

dyplom rady powiatu.jpg
dyplom rada powiatu
125 Time(s) 49 KB

dyplom rada miejska.jpg
dyplom rada miejska
126 Time(s) 49.43 KB

Chudyy
Ma stragan na targu

[quote="hiszpan"]A ja proponuje cos takiego :)[/quote]

Najlepsze są nazwy .jpg :P

ourson
Moderator

O ile jestem w stanie zrozumieć dyplomy dla pp. Widery i Łuczaka to nie za bardzo wiem jaki wpływ na budowę obwodnicy miałyby mieć Rady Powiatu i Gminy. Już raczej Starosta i Burmistrz. Teraz gra idzie raczej o lobbowanie na rzecz obwodnicy, a to raczej zadanie pojedynczych osób a nie ciał kolegialnych jak Rady...

radny
Przejeżdżał przez Wieluń

[quote="ourson"]O ile jestem w stanie zrozumieć dyplomy dla pp. Widery i Łuczaka to nie za bardzo wiem jaki wpływ na budowę obwodnicy miałyby mieć Rady Powiatu i Gminy. Już raczej Starosta i Burmistrz. Teraz gra idzie raczej o lobbowanie na rzecz obwodnicy, a to raczej zadanie pojedynczych osób a nie ciał kolegialnych jak Rady...[/quote]

No właśnie. Obwodnica ma ułatwić życie mieszkańcom Wielunia. Tu „ZARZĄDEM” jest Burmistrz, który ma do pomocy ok. 70-80 pracowników Urzędu Miejskiego. Burmistrz reprezentuje gminę na zewnątrz. No i w końcu mieszkańcy gminy Wieluń płacą Burmistrzowi ok. 9500 PLN miesięcznie.

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: