Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
MS w Polsce!!!!!!
Author Message
chlopczyk
Przyjeżdża na zakupy

Posted:    MŚ w Polsce!!!!!! [ !!! ]

[quote]Polska, po raz pierwszy w historii, będzie organizatorem mistrzostw świata mężczyzn w piłce siatkowej w 2014 roku. W czwartek podczas specjalnej konferencji w Hotelu Bristol w Warszawie została podpisana umowa, na mocy której za sześć lat to swoiste święto siatkówki zawita nad Wisłę.

W konferencji udział wzięli: Ruben Acosta, honorowy prezydent Międzynarodowej Federacji Piłki Siatkowej (FIVB), prezydent FIVB Jizhong Wei, Mirosław Drzewiecki, Minister Sportu i Turystyki, prezes Zarządu Telewizji Polsat Mirosław Błaszczyk, dyrektor ds sportu w Telewizji Polsat Marian Kmita i prezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej Mirosław Przedpełski. [/quote]

źródło: www.wp.pl

Z tego co usłyszałem na oficjalnej konferencji prasowej z tej okazji, to mistrzostwa mają być rozegrane w 6 miastach: Warszawa, Łódź, Katowice, Gdańsk, Wrocław. O szóstym jeszcze nic oficjalnie nie powiedziano, ale być może jakieś pojedyncze mecze grupowe zostaną rozegrane również w jakiś mniejszych miejscowościach.
Konkurentami Polski były Japonia oraz Argentyna.
Czyli niedługo po Euro będziemy mieć Mistrzostwa Świata. Jak tak dalej pójdzie, to może Polska będzie się też ubiegać o Igrzyska Olimpijskie.

Ewka87
Przyjeżdża na zakupy

Posted:     [ !!! ]

Hehe na zorganizowanie Igrzysk raczej nie mamy szans, ale ciesze się bardzo że przyznano mam noragnizację MŚ. Polska ma rewelacyjnych kibiców i myślę, że to był istotny czynnik. Tylko żal, że mamy taki małe hale...

Spooky
Wieluniaczek

[quote="Ewka87"]Hehe na zorganizowanie Igrzysk raczej nie mamy szans[/quote]
Jeśli byśmy się postarali i wybudowali jakiś porządny obiekt lekkoatletyczny, to czemu nie?

[quote="Ewka87"]Tylko żal, że mamy taki małe hale...[/quote]
Małe hale? W Gdańsku powstaje hala na ponad 10 tys. ludzi, w Łodzi na 15 tys., w Warszawie ma być na 20 tys. i jeszcze Spodek... Chyba jednak nie są takie małe :P

Ewka87
Przyjeżdża na zakupy

[b]Spooky[/b], nie wiem skąd masz informacje że hala w Łodzi będzie na 15 tys. osób... Z tego co ja wiem to ma być na około 11...
A w Polsce jest takie zainteresowanie siatkówką, że nawet ta rzekomo 20- tysięczna hala w Warszawie to może być mało.

Spooky
Wieluniaczek

Niestety byłoby naprawdę bardzo trudno zbudować halę z widownią ponad 20 tys., to już jest raczej górny próg pojemności.

Ewka87
Przyjeżdża na zakupy

Ale jakoś inni potrafią takie hale zbudować...

siwy_
Ma stragan na targu

[quote="Ewka87"]Ale jakoś inni potrafią takie hale zbudować...[/quote] 20 tys. to już jest naprawdę bardzo dużo, starczy :wink:

Ewka87
Przyjeżdża na zakupy

No dobrze, tylko niech taka hala powstanie.
Bo plany to jedno a realizacja drugie.

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: