Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-14, 19:58 Nowy dostawca internetu w Wieluniu. ;-)
Oto, dzięki zmianie prawa telkomunikacyjnego, pojawiła się możliwość zamawiania usług internetowych u innych dostawców, którzy mogą korzystać z łącz TP SA. Tym samym można zamówić usługę odpowiadająca neostradzie u innego operatora. Trzeba co prawda posiadać telefon w TP SA - ale wystarczy plan socjalny (28,06 z VAT).
Gdyby ktoś był zainteresowany to firma nazywa się Metel - różnice w cenach są znaczne, niestety nie potrafię na razie nic powiedzieć o jakości... Firma współpracuje z Netia SA.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-15, 13:35
No i następna firma która daje to co wszystkie inne.Nie masz linii telefonicznej -nie masz internetu.Mam telefon radiowy z TPSA i nie mogę mieć neta,beznadzieja 21 wiek...
Biznes firm internetowych się rozrasta widzę. Jeszcze nic nie słyszałam na temat działalności "Metel". hmm ciekawe
A co do posiadania telefonów w sieci TP SA, chciałam zakładać sobie łącze tego operatora specjalnie, żeby mieć internet. Ale w końcu zrezygnowałam, bo 2gie gniazdko telefoniczne w domu raczej nie jest mi potrzebne. No i wyszło na to, że mam radiówkę. Są momenty, kiedy naprawdę denerwuję się na jakoś internetu, która lubi czasem pogorszyć się. Ale takie już uroki tego łącza. Można się przyzwyczaić .
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-15, 17:16
midanle napisał/a:
SkySat+
Pewnie będzie że wybrzydzam ale ceny mają kosmiczne,szok to już wolę zostać przy tym co mam,czasem jest ,czasem go nie ma ,czasem wolny, czasem szybki ale za 50 zł.Mam Cyfre+ o po co mi kolejna czasza za ileś set złotych.Osobno płacić za wychodzące osobno przychodzące-czarna magia...
eee Neti w stefie sieradzkiej jeszcze nie ma i nie zapowiada sie zeby była...
Póki co jest firma GTS Energis, która oferuje 512kb/s za 44zł, 1Mb za 50zł około...
www.gtsenergis.pl/
[ Dodano: 2007-02-15, 17:39 ]
A skysat to opłacalne ma usługi jak mieszkamy na jakimś odludziu bez łącz ADSL. Zresztą instalacja internetu satelitarnego jest bardzo wysoka...
Chamskie ceny a transfer ograniczony do 1 lub 2 gb/miesiąc - tyle to ja w ciągu 2-3 dni wykorzystuję. A poza tym ogólnie prędkość max 56 kbps, jedynie w Wieluniu trochę szybciej, gdzie pokrywa się zasięg z kilku nadajników. Ogólnie jestem na nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum