Audyt to nie wytrych do wszystkich decyzji. Jakby się uprzeć, to wprowadzając swoich audytorów do UM, to już w tej chwili można by i Okrasie postawić kilka prokuratorskich zarzutów. To, że nic by z nich później nie wyszło, to już inna historia.
Z tego co gdzieś czytałem, to zawiadomił prokuraturę, ale żelazną podstawą do dyscyplinarki byłby dopiero wyrok. Póki co, w sądzie pracy można podnieść kwestię braku nadzoru ze strony miasta, czy realizacji poleceń burmistrza (jak ma dowody).
No, ale przecież p. Okrasa niczego nie ryzykuje - w razie przegranej w sądzie za koszty sądowe i ew. odszkodowania i tak zapłaci Gmina, a nie on.
No, ale przecież p. Okrasa niczego nie ryzykuje - w razie przegranej w sądzie za koszty sądowe i ew. odszkodowania i tak zapłaci Gmina, a nie on.
Ostatecznie wyborcy zadecydują. Mikulska powinna wygrać sprawę w sądzie, a kontrkandydat będzie miał poważny argument w postaci robienia nielegalnych czystek, kosztów sądowych kosztów pracy i zadośćuczynień dla poszkodowanych w wyniku przebiegłych decyzji.
Ostatecznie wyborcy zadecydują. Mikulska powinna wygrać sprawę w sądzie, a kontrkandydat będzie miał poważny argument w postaci robienia nielegalnych czystek, kosztów sądowych kosztów pracy i zadośćuczynień dla poszkodowanych w wyniku przebiegłych decyzji.
Eeee... no przecież sam w to też nie wierzysz. Znów zacznie się festiwal "Nikt wam nie da tego, co ja wam obiecam" i wyjdzie jak zwykle. Zresztą, i tak wygra PSL ;P
Obiektywnie trzeba jednak przyznać, że przebudowane kino to dzieło ludzi upośledzonych albo po prostu złodziei.
Obiektywnie to trzeba przyznać, że kino jest remontowane co najmniej od połowy 2010 r. (projekt i pozwolenie), wiec cała inwestycja ma wielu ojców (Majcher, Antczak i Okrasa) z różnych stronnictw. To naprawdę jest kino na miarę naszych możliwości...
Zastanawiam się czy je jeszcze odwiedzę, bo boję się, że będą tam straszyć upiory jego ofiar
To naprawdę jest kino na miarę naszych możliwości...
Naprawdę to trzeba było spojrzeć w statystyki gus, z których wynika ze w 2050 r mieszkańców będzie 15 tys i zbudować coś 2x mniejszego, niewielki kameralny obiekt tani w utrzymaniu za połowę wydanych pieniędzy.
To naprawdę jest kino na miarę naszych możliwości...
Naprawdę to trzeba było spojrzeć w statystyki gus, z których wynika ze w 2050 r mieszkańców będzie 15 tys i zbudować coś 2x mniejszego, niewielki kameralny obiekt tani w utrzymaniu za połowę wydanych pieniędzy.
Ciszej z tymi pomysłami, bo jeszcze w ramach oszczędności w budżecie Okrasa wyposaży Syrenę w telewizor 40 cali z Wal Martu
Zobaczcie na przykładzie dworca. Jest funkcjonalnie i schludnie. Z placem pod syreną można było zrobić podobnie. Kameralne kino plus wynajem nowoczesnych powierzchni pod restauracje, kawiarnie. Teraz to już i tak historia ...
Po świętach wieluński ratusz ogłosi konkurs na dyrektora Wieluńskiego Domu Kultury. Przypomnijmy, na ostatniej sesji burmistrz Paweł Okrasa poinformował o zwolnieniu z tego stanowiska Agnieszki Mikulskiej. Dziś na naszej antenie odniósł się do powodów swojej decyzji:
- Podkreślałem, że wszelkie kroki związane z panią Mikulską podejmę po zakończony audycie. Ten audyt był dwutorowy, bo to był taki audyt wewnętrzny prowadzony przez pracownika Urzędu Miejskiego, ale również zewnętrzny. Powołany był biegły z zakresu budownictwa. Te dwa całkowicie niezależne od siebie audyty delikatnie mówiąc wypadły w sposób negatywny. Dlatego ja nie mogłem podjąć innej decyzji. Musiałem zgłosić sprawę też do organów ścigania, by sprawdziły przebieg całego procesu. Chodziło też o to, by przygotować konkurs na dyrektora Wieluńskiego Domu Kultury, by nie blokować pracy tej jednostki. W pierwszym tygodniu po świętach będzie taki konkurs ogłoszony. Będziemy chcieli wyłonić dobrego dyrektora, który będzie w stanie zagwarantować dobre, sprawne funkcjonowanie tej placówki.
A tak ogólnie to czy samochód służbowy Burmistrza służy do sobotnich zakupów w Era Park? Zresztą P.Antczak za swojej kadencji też chyba nie grzeszył oszczędnością służbowego paliwa...
A tak ogólnie to czy samochód służbowy Burmistrza służy do sobotnich zakupów w Era Park? Zresztą P.Antczak za swojej kadencji też chyba nie grzeszył oszczędnością służbowego paliwa...
Zawsze w trybie dostępu do informacji publicznej można domagać się informacji czy burmistrz ma podpisaną umowę na wykorzystanie samochodu służbowego do celów prywatnych i ile kilometrów jazd prywatnych wykazał w poszczególnych miesiącach, lub nawet dniach
Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 103 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-04-08, 16:50
A ja chciałem się zgłosić do konkursu na dyrektora WDK i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, ani na stronie urzędu miejskiego, ani biuletynie informacji publicznej WHY ?? się pytam, chyba każdy może złożyć papiery prawda ? A na kulturze troszkę się znam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum